GIBCA Extended

GIBCA Extended 2019
6 september–17 november

En höst full av samtidskonst! 

Nätverket GIBCA Extended består i år av femtiosju konsthallar, museer, konstnärskollektiv, curatoriska plattformar och konstnärer som gemensamt bjuder in till mängder av olika konsthändelser inspirerade av temat för årets biennal – sammanflätning. En labyrint av uttrycksformer som garanterat ger nya perspektiv! Konstscenen i Västra Götaland presenterar utställningar, performance, workshops, samtal, vandringar och mycket mer – och är en del av en av Sveriges största samtidskonsthändelser. 

GIBCA 2019 och 2021 curateras av Lisa Rosendahl (f.1974, Malmö) frilansande curator och skribent baserad i Berlin. Det curatoriska ramverket kommer att använda sammanflätning som centralt motiv och metod. Titeln på årets biennal är Part of the Labyrinth.

Ansökan för att delta i GIBCA Extended har varit öppen för samtliga aktörer som arbetar med samtidskonst i regionen.

Vad innebär det?

Alla aktörer i GIBCA Extended medverkar med ett egenproducerat samtidskonstprojekt som tar plats under biennalperioden och som tar spjärn mot biennalens tematik.

Inför biennalen deltar man också i informationsmöten, tematiska fördjupningsdagar och andra tillfällen för nätverkande mellan konstaktörer, spridning av kunskap och information. GIBCA Extended är både ett publikt program som visar på bredden i regionens konstscen och ett internt nätverksarbete som verkar för att synliggöra den fria konstscenen och bidra till aktiv konstartsutveckling och konstens infrastruktur i regionen.

Övrig information

Nätverket GIBCA Extended invigs som en gemensam programsatsning fredagen 6 september 2019. Biennalen 2019 öppnar för publik lördagen 7 september och pågår fram till söndagen 17 november. 

Mer information tillkommer löpande.

Kontakt

För ytterligare information eller frågor kontakta oss på:
extended@gibca.se
031-12 08 46