2018-10-16

Meeting Point

Alla konstnärer bosatta i Västra Götalandsregionen kan ansöka om att vara med. Omkring 60 av de sökande väljs ut av en referensgrupp och får möjlighet att visa sina arbeten för de inbjudna konstförmedlarna. Konstnärer som går på konsthögskola eller annan grundläggande konstutbildning kan tyvärr inte söka. Gruppen curatorer består av inbjudna representanter från nationella och internationella konstinstitutioner, såväl som frilansande curatorer.
 
Innan Meeting Point kommer curatorerna att få se de utvalda konstnärernas portfolios och lämna önskemål om vilka konstnärskap de helst vill veta mer om. På så sätt hoppas vi att Meeting Point ger så givande möten som möjligt för både konstnärer och curatorer.
 
Varje möte mellan konstnär och curator är 20 min långt och varje konstnär får möta cirka 4 curatorer. Portfoliovisningarna genomförs dagtid den 26-27 november på Röda Sten Konsthall och under kvällen den 26 november hålls kvällsprogram och mingel på Göteborgs Konsthall.
 

ANSÖKAN

Ansök genom att fylla i formuläret på Göteborgs Konsthalls hemsida (länk längre ner). Där laddar du även upp din portfolio och ditt CV.
Gör din ansökan här.
 

DEADLINE

Deadline för ansökan är 14 oktober. Därefter går materialet till referensgruppen. Om du blir utvald kommer vi att meddela dig senast den 5 november.
 
Du kan lämna in din ansökan på svenska, engelska, arabiska och persiska. Vid behov är du välkommen att ta med tolk till mötena som kommer att genomföras främst på svenska och engelska.
 
Välkommen med din ansökan!
 
Projektet är initierat av Göteborgs Konsthall och genomförs i samarbete med Iaspis, Röda Sten Konsthall, Bildmuseet i Umeå, Göteborgs Internationella Konstbiennal, Kultur i Väst och med stöd av Västra Götalandsregionen. Inom ramen för projektet arrangeras en andra portfoliovisning i Umeå för konstnärer verksamma i norra Sverige.