2018-04-04

Göteborgs Internationella Konstbiennal gästar Market Art Fair

GIBCA X Market

Hur bemöter konstnärliga och curatoriska praktiker den växande nationalismen? Hur relaterar samtida konstnärer till begrepp som “hem”, “tillhörighet” och “nationell identitet”? De spänningar som följt på nationalistiska och populistiska vågor i Norden, och Europa, ökar vikten av analys och kritiskt tänkande, även i konstvärlden.

Göteborgs Internationella Konstbiennal 2017 (GIBCA) närmade sig dessa frågor. Flera av konstverken reflekterade starkt på de förändringar som skett i Sverige de senaste decennierna. För att fortsätta diskussionen har GIBCA bjudit in tre av dessa konstnärer till ett samtal under Market Art Fair

Under titeln ”Home Sweet Home” kommer curatorn Corina Oprea och konstnärerna Jens Haaning och Santiago Mostyn att tillsammans med GIBCAs konstnärliga ledare Ioana Leca att reflektera över konstens roll i samtiden.

När: Lördag 14 april, kl 15.00-15.50
Var: Liljevalchs Konsthall, Djurgårdsvägen 60, Stockholm

Deltagare: Corina Oprea, konstnär och konstnärlig ledare för Konsthall C, Jens Haaning, konstnär, Santiago Mostyn, konstnär

Moderator: Ioana Leca, konstnärlig ledare för GIBCA

Med stöd från IASPIS Konstnärsnämden.